Deputata din fracțiunea Partidului Politic „ȘOR” Marina Tauber a depus o plângere la Inspectoratul General de Poliție (IGP) pe numele deputatului Blocului ACUM, Sergiu Litvinenco. Aceasta se plânge oamenilor legii că Litvinenco i-a adus acuzații nefondate și a adresat cuvinte injurioase atât la adresa ei, cât și a întregii fracțiuni. 

„Alesul poporului, pe lângă faptul că reprezintă interesele societății, care i-a oferit mandatul de încredere, mai trebuie să fie și un etalon al bunului simț și exemplu pentru alegători. Atunci însă când unii aleși ai poporului aduc acuzații false și neprobate în adresa altor deputați, utilizează cuvinte obraznice și manifestă un comportament inadecvat și la limita bunului simț, ei trebuie taxați”, a comentat Marina Tauber.

În plângerea depusă la IGP, Marina Tauber menționează că Litvinenco, într-o postare pe Facebook, a defăimat-o deliberat, intoxicând opinia publică și a diseminat informații care nu corespund adevărului, admițând în postarea respectivă și injurii. Marina Tauber îi solicită lui Litvinenco să dezmintă afirmațiile defăimătoare și să-și ceară scuze public pentru cuvintele injurioase la adresa sa, se menționează într-un comunicat emis de Partidul ȘOR.

„Noi considerăm că deputații trebuie să poartă răspundere pentru declarațiile și acuzațiile mincinoase și neprobate. Iar pentru a preveni astfel de precedente, când un deputat își poate permite astfel de grosolănii față de cetățenii țării sale, vom depune plângeri și vom intenta procese judiciare în privința tuturor celor care vor încălca aceste norme și care își permit un limbaj și comportament denigrator în privința noastră”, a mai spus deputata.

În ajun, Marina Tauber a depus o plângere și pe numele deputatului Blocului Acum Lilian Carp, în care sesizează de asemenea despre faptul că acesta ar fi calomniat-o și s-a adresat la ea cu un limbaj inadecvat.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!