Locatarii celui de-al doilea bloc de la Otaci, învecinat cu clădirea prăbușită acum o lună, au fost evacuați. Asta după ce în urma unei expertize s-a constatat că terenul de fundare, pereții și acoperișul nu sunt satisfăcătoare, iar exploatarea clădirii în starea actuală nu se recomandă. Totuși, oamenii încă nu au primit compensații pentru procurarea unor apartamente noi. Despre aceasta a declarat pentru TV8 președintele raionului Ocnița, Vasile Romanciuc.

„În momentul de față cel de-al doilea bloc din Otaci este blocat. Oamenii au fost evacuați pentru că noi nu dorim ca viața lor să fie pusă în pericol. Posibil că și ei vor primi compensații, în rând cu foștii locatari ai blocului demolat. Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova analizează în prezent această posibilitate. Oamenii trebuie să aibă șansa de a-și procura un apartament nou”, a spus președintele raionului Ocnița.

Totodată, Vasile Romanciuc a spus că deocamdată nu se cunoaște, dacă cel de-al doilea bloc va fi demolat sau nu. Dânsul a spus că o decizie în acest sens va fi luată mai târziu, după ce va fi efectuată o nouă expertiză tehnică asupra blocului, una mai amplă.

Pe 12 august la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan, a declarat că în viitorul apropiat va fi pregătită o Hotărâre de Guvern cu privire la alocarea unor mijloace financiare și locuitorilor celui de-al doilea bloc.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!