Ministerul Afacerilor Interne (MAI) reacționează la solicitarea publică a deputatului Alexandru Slusari, președintele Comisiei de anchetă privind devalorizarea sistemului bancar, de a fi pornită urmărirea penală pe numele a patru foști demnitari: Iurie Leancă, Andrian Candu, Anatol Arapu și Dorin Draguțan.

„Având în vedere obiectivul prioritar asumat de noul Guvern al Republicii Moldova de reclădire a statului de drept în Republica Moldova, în vederea aflării adevărului, recuperării prejudiciului, identificării și pedepsirii tuturor celor care au contribuit la devalizarea bugetului de stat al țării, cu consecințe grave, pe termen lung, pentru securitatea și economia națională, Ministerul Afacerilor Interne va contribui, cu respectarea strictă a competențelor legale și în spiritul cooperării loiale între instituții, la activitatea structurilor statului abilitate să asigure buna desfășurare a anchetei în cauza solicitării comisiei de anchetă, constituită în baza Hotărârii cu nr. 46 a Parlamentului Republicii Moldova din data de 10 iunie 2019, de începere a urmăririi penale împotriva lui Iurie Leancă, Dorin Drăguțan, Adrian Candu și Anatol Arapu, în baza analizei documentelor și a audierilor desfășurate în cadrul Comisiei”, se menționează într-un comunicat al MAI.

Alexandru Slusari a venit cu această solicitare ieri, în cadrul unui briefing de presă. Acesta a declarat că a expediat un demers la Procuratura Generală. Contactați de reporterii TV8 astăzi, reprezentanții Procuraturii au spus că demersul nu a ajuns deocamdată la instituție.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!