/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

MAI reacționează la cererea lui Slusari privind pornirea urmăririi penale pe numele lui Candu, Leancă, Arapu și Draguțan

14 august 2019, ora 16:59

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) reacționează la solicitarea publică a deputatului Alexandru Slusari, președintele Comisiei de anchetă privind devalorizarea sistemului bancar, de a fi pornită urmărirea penală pe numele a patru foști demnitari: Iurie Leancă, Andrian Candu, Anatol Arapu și Dorin Draguțan.

„Având în vedere obiectivul prioritar asumat de noul Guvern al Republicii Moldova de reclădire a statului de drept în Republica Moldova, în vederea aflării adevărului, recuperării prejudiciului, identificării și pedepsirii tuturor celor care au contribuit la devalizarea bugetului de stat al țării, cu consecințe grave, pe termen lung, pentru securitatea și economia națională, Ministerul Afacerilor Interne va contribui, cu respectarea strictă a competențelor legale și în spiritul cooperării loiale între instituții, la activitatea structurilor statului abilitate să asigure buna desfășurare a anchetei în cauza solicitării comisiei de anchetă, constituită în baza Hotărârii cu nr. 46 a Parlamentului Republicii Moldova din data de 10 iunie 2019, de începere a urmăririi penale împotriva lui Iurie Leancă, Dorin Drăguțan, Adrian Candu și Anatol Arapu, în baza analizei documentelor și a audierilor desfășurate în cadrul Comisiei”, se menționează într-un comunicat al MAI.

Alexandru Slusari a venit cu această solicitare ieri, în cadrul unui briefing de presă. Acesta a declarat că a expediat un demers la Procuratura Generală. Contactați de reporterii TV8 astăzi, reprezentanții Procuraturii au spus că demersul nu a ajuns deocamdată la instituție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram