/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

O judecătorie din Moscova a dispus arestarea din oficiu a lui Veaceslav Platon

missing
14 august 2019, ora 16:28

Judecătoria Tver din Moscova, capitala Federației Ruse, a dispus astăzi arestarea din oficiu a omului de afaceri Veaceslav Platon, care se află în detenție în Republica Moldova, în Penitenciarul nr. 13. 

Potrivit Interfax.ru, magistrații au dispus arestarea acestuia în cadrul dosarului fostului lider al Partidului Democrat Vlad Plahotniuc, care a fost, de asemenea, arestat din oficiu în Rusia, acum câteva săptămâni.

Platon este arestat pentru două luni, potrivit sursei citate. Atât el cât și Vlad Plahotniuc sunt anunțați în căutare de către autoritățile din Federația Rusă.

Am încercat să luăm legătura cu avocații lui Veaceslav Platon din Republica Moldova, dar aceștia nu ne-au răspuns la telefon pentru a ne confirma sau infirma această informație.

Procurorii din Rusia îi anchetează pe Platon și Plahotniuc pentru organizarea unui grup criminal care se ocupa de scoaterea ilegală a mijloacelor bănești în proporții deosebit de mari din Federația Rusă. Din informațiile oferite de anchetatori presei din Rusia, suma care ar fi fost scoasă de cei doi din Federația Rusă se ridică la 37 de miliarde de ruble rusești.

Vezi și:

Percheziții în celula lui Platon, după ce a intervenit prin „Skype” la o ședință de judecată din Kiev

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram