politic

Un deputat democrat riscă să rămână fără mandat. Ce spune Repeșciuc despre decizia ANI

14 august 2019, ora 10:36
Distribuie:

Deputatul democrat Grigore Repeșciuc ar putea rămâne fără mandatul de deputat, dacă instanța de judecată va menține decizia Autorității Naționale de Integritate, care a stabilit că legislatorul a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, semnând 5 contracte cu 2 firme conduse de soția sa și socrul său, în perioada în care a fost primar al orașului Căușeni.

„După rămânerea definitivă a actului de constatare emis în acest caz, care este pasibil de contestare în instanța de contencios administrativ, Autoritatea Națională de Integritate va solicita decăderea ex-primarului din dreptul de a exercita funcții publice și funcții de demnitate publică pe o perioadă de 3 ani”, se spune într-un comunicat emis de ANI.

ANI a inițiat procedura de control în privința deputatului după ce „Moldova Curată” a scris că, în calitatea sa de primar, Repeșciuc a semnat cu firmele administrate de soția sa și de socrul său contracte în valoare de aproape un milion de lei. Adițional, acesta a mai semnat și alte acte în conflict de interese, precum procesele-verbale ședințelor grupului de lucru pentru achiziții sau cu privire la evaluarea ofertelor.

Contactat de TV8, Grigore Repeșciuc, a declarat că se va adresa în instanța de judecată, pentru a cere anularea actului emis de ANI.

„Am primit actul. L-am semnat. Timp de 15 zile mă pregătesc și îl atac în instanța de judecată. Noi am fost la comisie, am arătat materialele. Am avut vreo două, trei întrebări. Am avut o întrevedere cu inspectorul. Dumnealui s-a atârnat negativ și nu a găsit toate lacunele care sunt. Este o părere a inspectorului.  Sunt foarte multe întrebări față de contractele care sunt acolo. Eu cred că în instanța de judecată toate întrebările acestea o să fie puse la punct”, a comentat Grigore Repeșciuc.

 

 

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram