/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Filip, mesaj către colegii din majoritate, după ce aceștia au schimbat candidaturile judecătorilor la CCM: „Treziți-vă!”

15 august 2019, ora 15:25

Deputatul democrat Pavel Filip în îndeamnă pe colegii din Blocul ACUM și PSRM „să se trezească”; asta după ce candidaturile la funcțiile de judecători la Curtea Constituțională (CCM) au fost schimbate. Potrivit unui proiect de hotărâre de Parlament, în locul lui Nicolae Eșanu și al Vladimir Grosu, Legislativul urmează să-i propună în aceste funcții pe Domnica Manole și Dumitru Pulbere.

„Se pare că Andrei Năstase e mai “compatibil” totuși cu Igor Dodon decât cu Maia Sandu. Parlamentul îi înaintează astăzi la Curtea Constituțională pe Dumitru Pulbere si Domnica Manole. Unul nici măcar nu a fost în concurs, cealaltă a picat și concursul de la Parlament, și cel de la Guvern (și a candidat cu nr. 29 pe lista blocului ACUM la alegeri). Parlamentul a organizat concurs, dar pentru că “nu le-a plăcut ce a ieșit” și … nici n-a ieșit cine trebuie… au decis să se înțeleagă. Subordonarea justiției până la capăt”, a comentat Pavel Filip.

„E bine totuși că a existat un concurs și am putut să vedem cine sunt cei mai buni. A fost și un “concurs” pentru alianța de guvernare, un test pe care l-au picat și prin care, astfel, ne-au arătat adevărata lor față. Cuvintele “transparență”, “corectitudine”, “meritocrație”, “depolitizare” sunt pentru conferințe de presă și activitatea de opoziție. Ajunși la guvernare, le-au uitat. Înțelegeri pe sub masă, partajări, monopolizarea puterii: acesta e programul lor de guvernare”, a mai spus democratul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram