Între Partidul Socialiștilor și Blocul ACUM vor fi „bătălii” în alegerile locale, dar se va ajunge la o colaborare bună în raioane. Mai problematică este situația în cazul Chișinăului, afirmă președintele Igor Dodon.

Trebuie să semnăm un acord cum mergem în alegerile locale, pentru ca să nu afecteze Guvernul și majoritatea parlamentară. În raioane vom găsi limbă comună. Vor fi create majorități în raioane după alegeri, așa cum este majoritatea parlamentară. Cea mai mare problemă e în Chișinău. Aici va fi lupta de bază pentru cine va fi primarul capitalei” a spus Dodon în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune.

Șeful statului a precizat că, formal, candidatul PSRM pentru alegerile locale din Chișinău va fi desemnat pe 30 august. Atunci se va întruni Consiliul Republican al PSRM, pentru a lua o decizie.

Asta formal, în acte, pentru că așa trebuie. Dar pot să confirm că Ion Ceban. Este cel mai pregătit. A fost membru al Consiliului Municipal și cunoaște toate problemele”, a motivat Dodon.

Președintele a spus că  nu cunoaște cine va fi candidatul Blocului ACUM pentru funcția de primar al capitalei, dar declară că cei doi candidați trebuie să ajungă din start la o înțelegere: că au programe diferite, dar nu se ating de geopolitică și merg doar pe problemele chișinăuenilor.

Igor Dodon mai spune că cel care va câștiga fotoliul de primar al Chișinăului trebuie să-i propună celeilalte echipe  funcția de viceprimar.

„Trebuie să creăm o echipă comună, să rezolvăm problemele Chișinăului. Avem șansa să fie o conlucrare și la nivel de Consiliu Municipal, care să susțină primarul.  Până acum primarul era blocat de CMC”, a explicat Dodon.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!