/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Parlamentul s-a răzgândit și va numi alți judecători la Curtea Constituțională, decât cei desemnați prin concurs?

missing
15 august 2019, ora 13:32

Deputații din Parlament se pare că s-au răzgândit și urmează să numească astăzi alți judecători la Curtea Constituțională, decât cei care au fost desemnați în baza concursului organizat de Legislativ.

Potrivit Ziarului de Gardă, candidații care urmează a fi aprobați de Legislativ în calitate de judecători constituționali sunt Domnica Manole și Dumitru Pulbere, deși anterior, candidații desemnați prin concurs au fost: Nicolae Eșanu și Vladimir Grosu.

Anunțarea rezultatelor concursului, care, potrivit legii, Parlamentul nu era obligat să-l organizeze, a stârnit un val de critici în societate, iar exponenți au guvernării, au declarat în spațiul public despre faptul că sunt sceptici, dacă aceste candidaturi vor fi votate.

Subiectul privind numirea celor doi judecători constituționali din partea Parlamentului urmează a fi discutat azi, la ședința extraordinară a Parlamentului.

Vezi și:

Ultima Oră! Guvernul a numit doi judecători la Curtea Constituțională

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram