/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

PCCOCS va fi lichidată! Un deputat dezvăluie ce mai prevede reforma sistemului justiției

missing
15 august 2019, ora 11:28

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale va fi lichidată, iar atribuțiile acesteia vor fi repartizate altor direcții din cadrul Procuraturii Generale. De asemenea, vor fi revizuite competențele Procuraturii Anticorupție și Centrului Național Anticorupție. Despre asta a anunțat deputatul socialist Vasile Bolea, vorbind despre reforma sistemului justiției pe care și-o propune actuala guvernare.

„Ținta principală vor fi organele de autoadministrare din justiție și procuratură: CSM și CSP. Majoritatea colegiilor din cadrul Procuraturii sunt subordonate procurorului general, lucru inadmisibil într-un stat de drept” a declarat Vasile Bolea în cadrul unei emisiuni la „Radio Sputnik”.

Deputatul a precizat că obiectivele de resetare a sistemului justiției vor fi incluse în viitorul acord pe care urmează să-l semneze reprezentanții Partidului Socialiștilor cu Blocul ACUM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram