Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale va fi lichidată, iar atribuțiile acesteia vor fi repartizate altor direcții din cadrul Procuraturii Generale. De asemenea, vor fi revizuite competențele Procuraturii Anticorupție și Centrului Național Anticorupție. Despre asta a anunțat deputatul socialist Vasile Bolea, vorbind despre reforma sistemului justiției pe care și-o propune actuala guvernare.

„Ținta principală vor fi organele de autoadministrare din justiție și procuratură: CSM și CSP. Majoritatea colegiilor din cadrul Procuraturii sunt subordonate procurorului general, lucru inadmisibil într-un stat de drept” a declarat Vasile Bolea în cadrul unei emisiuni la „Radio Sputnik”.

Deputatul a precizat că obiectivele de resetare a sistemului justiției vor fi incluse în viitorul acord pe care urmează să-l semneze reprezentanții Partidului Socialiștilor cu Blocul ACUM.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!