Reprezentanții Partidului Democrat intenționează să depună la Procuratura Generală mai  multe plângeri împotriva actualei guvernări, dar și o sesizare în care vor solicita inițierea unei cauze penale pentru uzurparea puterii.

Vom depune plângeri și sesizări pe fapte probate privind uzurparea puterii de către actualul regim, inclusiv în perioada 8-15 iunie, dar și în ceea ce privește  mai multe ilegalități comise, abuz și exces de putere”, a declarat Pavel Filip în cadrul unui briefing organizat înainte de ședința Parlamentului.

„Va fi o provocare pentru Procuratura Generală să investigheze faptele semnalate de noi. În comparație cu cei de la guvernare,  noi nu ne vom permite să ne expunem public înaintea procurorilor și judecătorilor. Nu vom face presiuni asupra lor să dea o anumită soluție. Așteptăm doar obiectivitate”, a adăugat Filip.

Partidul Democrat anunță că va trimite scrisori și partenerilor externi în care se vor plânge de abuz împotriva opoziției, dar și de încercările de fraudare a alegerilor de către reprezentanții guvernării.

Ne îngrijorează acțiunile de șantaj împotriva opozției și capturarea instituțiilor de stat rând pe rând.  Primarii sunt amenințați. Desfășurarea acestor alegeri este compromisă”, a declarat Pavel Filip.

Referindu-se la dosarul penal pe care l-au pornit procurorii pentru uzurparea puterii de către fostul regim democrat, Filip a declarat că acesta este un dosar politic de care nu se tem democrații.

„Suntem pregătiți pentru toate ticăloșiile lor politice, dar nu ne temem și nu cedăm. Asta ne face mai uniți”, a punctat democratul.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!