/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Sturza reacționează la declarațiile lui Voicu: „Niciodată nu mi-am dat personal vreo armă, fiind Ministru al Apărării”

missing
15 august 2019, ora 20:50

Eugen Sturza, ex-ministru al Apărării, zice că nu și-a dăruit vreo armă în perioada în care a fost ministru. Declarația acestuia vine ca răspuns la afirmațiile actualului ministru al Apărării Pavel Voicu, cel care azi, în cadrul unui briefing de presă, a spus că Eugen Sturza și-ar fi oferit sie în dar o armă din dotarea ministerului și că a făcut cadouri similare lui Vlad Plahotniuc, ex-lider al Partidului Democrat, și oamenilor apropiați acestuia. 

„Dacă renunți legal de pistoale din 1946 și achiziționezi câteva mii noi în loc, cred că mai mult e o realizare, decât o „pierdere” pentru militari, dar niciodată nu mi-am dat personal vreo armă, fiind Ministru al Apărării. Armele, două la număr, mi-au fost acordate de Conducerea Marelui Stat Major în semn de apreciere a militarilor pentru efortul depus în perioada mandatului meu. Sper că și activitatea domnului Voicu va fi apreciată în măsura realizărilor și va fi și dumnealui onorat… sau poate nu. În acest domeniu, ca și în politică, de altfel, e foarte important să lași loc de Bună Ziua”, a comentat Sturza, care mai spune că Voicu a ieșit în fața presei la indicarea președintelui Igor Dodon.

„Valul de frustrări care reiese din lipsa de conlucrare între Ministerul Apărării și președintele Dodon, în perioada mandatului meu a dominat declarațiile de astăzi a ministrului Voicu. Pot accepta frustrările ministrului socialist, dar nu pot accepta falsurile și minciunile cu care operează.

Eu cred că dumnealui nu a vrut să fie atât de irascibil în conferința de astăzi prin declarațiile sale „apolitice”, dar îl trădează indicația de ieri a lui Igor Dodon de a ieși în fața presei, dar și afirmația că Dodon i-a cerut, chipurile, să „depolitizeze” Ministerul. S-a cam lăsat dus de val și s-a încurcat în declarații populiste și cu informații învechite…”, a mai spus fostul ministru al Apărării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram