/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Un medic de la Bălți, reținut de CNA! „Vindea” certificate medicale

15 august 2019, ora 12:09

Un medic de la Bălți este bănuit că vindea certificate medicale pe bandă rulantă. Acesta cerea pentru un certificat, potrivit ofițerilor Centrului Național Anticorupție (CNA), între 200 și 500 de lei.

Doctorul a fost documentat de CNA pe parcursul a câteva luni, perioadă în care mai mulţi pacienţi au plătit pentru aşa-zise diagnoze false pentru a putea ieşi în concedii medicale plătite. Ofiţerii CNA au deja documentate peste zece episoade de acest fel. Mai multe persoane urmează să fie audiate în acest dosar pentru a stabili toate circumstanţele.

Pe numele medicului a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere pasivă, acesta fiind reţinut în custodia CNA pentru 72 de ore. Dacă persoana va fi găsită vinovată,  riscă de la 3 la 7 ani de închisoare, cu amendă în mărime de la 20 de mii la 30 de mii de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram