Consumatorii care utilizează energia electrică furnizată de „Gas Natural Fenosa” vor plăti 1,89 lei kWh/h, cu 10 bani mai mult decât achită în prezent. Tariful a fost majorat, după ce solicitarea furnizorului de energie a fost analizată de Consiliul de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

Pentru consumatorii ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de tensiune medie (6–10 kV), prețul a fost redus de la 1,60 la 1,53 lei kW/h, iar pentru consumatorii racordați la rețelele de distribuție de tensiune înaltă (35, 100 kV), tariful a fost majorat cu patru bani, de la 1,34 lei la 1,38 lei Kw/h.

„Gas Natural Fenosa” a venit cu solicitarea către ANRE pe 10 aprilie, iar pe 10 iulie a depus o cerere actualizată de majorare a tarifelor. Compania a cerut un preț de 1,94 lei/kWh, adică cu 8,6% mai mare față de actualul tarif.

„Ajustarea tarifelor este necesară pentru acoperirea majorărilor de preț a energiei electrice importate, costurilor de producție, devierilor financiare negative acumulate pe parcursul anului curent și pentru asigurarea sustenabilității livrărilor și plăților în sector, dar și fluctuațiilor cursului valutar” au motivat membrii Consiliului de Administrare al ANRE.

În cazul companiei Furnizare Energie Electrică Nord, tariful aprobat de ANRE este 2,23 lei/kWh, față de prețul actual de 1,91 lei/kWh. Precizăm că „FEE-Nord” SA a solicitat majorarea tarifelor cu 22,46%, adică un preț de 2,34 lei/kWh .

Ultima dată, tariful la energia electrică a fost modificat în iunie 2018. Atunci prețul a fost scăzut cu 10 la sută.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!