/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Vom plăti mai mult pentru energia electrică. Noile tarife, aprobate astăzi de ANRE

missing
16 august 2019, ora 17:14

Consumatorii care utilizează energia electrică furnizată de „Gas Natural Fenosa” vor plăti 1,89 lei kWh/h, cu 10 bani mai mult decât achită în prezent. Tariful a fost majorat, după ce solicitarea furnizorului de energie a fost analizată de Consiliul de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

Pentru consumatorii ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de tensiune medie (6–10 kV), prețul a fost redus de la 1,60 la 1,53 lei kW/h, iar pentru consumatorii racordați la rețelele de distribuție de tensiune înaltă (35, 100 kV), tariful a fost majorat cu patru bani, de la 1,34 lei la 1,38 lei Kw/h.

„Gas Natural Fenosa” a venit cu solicitarea către ANRE pe 10 aprilie, iar pe 10 iulie a depus o cerere actualizată de majorare a tarifelor. Compania a cerut un preț de 1,94 lei/kWh, adică cu 8,6% mai mare față de actualul tarif.

„Ajustarea tarifelor este necesară pentru acoperirea majorărilor de preț a energiei electrice importate, costurilor de producție, devierilor financiare negative acumulate pe parcursul anului curent și pentru asigurarea sustenabilității livrărilor și plăților în sector, dar și fluctuațiilor cursului valutar” au motivat membrii Consiliului de Administrare al ANRE.

În cazul companiei Furnizare Energie Electrică Nord, tariful aprobat de ANRE este 2,23 lei/kWh, față de prețul actual de 1,91 lei/kWh. Precizăm că „FEE-Nord” SA a solicitat majorarea tarifelor cu 22,46%, adică un preț de 2,34 lei/kWh .

Ultima dată, tariful la energia electrică a fost modificat în iunie 2018. Atunci prețul a fost scăzut cu 10 la sută.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram