38 de persoane dintre cele 42 care au solicitat ajutorul medicilor după ce s-au intoxicat la o nuntă în Chișinău mai sunt și astăzi în spital. Informația a fost prezentată la ședința operativă a serviciilor Primăriei de către un reprezentant al Direcției Sănătate.

Un copil este internat în Spitalul Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, 27 de persoane primesc îngrijiri medicale la spitalul „Toma Ciorbă” și 11 pacienți sunt în Spitalul Raional Cimișlia.

Autoritățile anunță că în cazul a 34 de pacienți a fost confirmată în laborator Salmonella.

Contactat de TV8, inspectorul superior al ANSA, Eugen Straistă, care gestionează acest caz, a declarat că a fost sistată activitatea unei bucătării din cele două pe care le are restaurantul. De asemenea, tot personalul de la bucătărie a primit interdicția de a lucra la prepararea bucatelor până la finalizarea anchetei.

Eugen Straistă spune că până la ora 17:00 ar trebui să fie gata și rezultatele de laborator în cazul probelor care s-au luat din bucătărie și din mâncarea consumată la nuntă. Mâine, ANSA va prezenta alte detalii.

Acest caz grav de intoxicație a fost înregistrat pe 10 august la o nuntă organizată într-un restaurant din Chișinău. 42 de persoane au fost internate în spital, dintre cele 74 care au fost la eveniment. Printre cei care au avut de suferit se numără și mirele.

/VIDEO/ De la nuntă la spital. 22 de persoane, printre care mirele și mireasa, internați cu intoxicație

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!