/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Declarații exclusive la TV8! Judecătoarea Liuba Șova: Decizia de alegere a lui Vladimir Țurcan președinte al CCM a fost luată dinainte

missing
19 august 2019, ora 19:14

Judecătoarea de la Curtea Constituțională (CCM) Liuba Șova declară că alegerea lui Vladimir Țurcan la funcția de președinte al Curții ar fi fost aranjată și că votul de azi este rezultatul unei decizii luate din timp. Declarația magistratei a fost făcută la TV8, în buletinul de știri de la ora 19:00.

Judecătoarea a spus că a primit un mesaj ieri, de la un angajat al Parlamentului, care îi sugerează să-l înainteze pe Vladimir Țurcan la funcția de președinte, iar acesta o va numi președintă în absența lui.

„Eu cu aceste mesaje nu mă voi adresa la organele de drept, pentru că nu am încredere”, a declarat Șova.

Liuba Șova afirmă că a înaintat candidatura lui Sergiu Țurcanu la funcția de președinte al CCM, dar acesta și-a retras-o

„El și-a retras-o și a spus că nu este de acord să candideze și nici nu înaintează altă candidatură. Același lucru a făcut și Domnica Manole și Eduard Ababii. Domnul Țurcan și-a înaintat candidatura sa, iar Nicolae Roșca m-a înaintat pe mine. Eu declar în fața întregului popor că eu m-am votat pe mine, logic eu deduc că persoana care m-a înaintat pe mine a votat candidatul pe care l-a înaintat. Mai departe votul este secret, eu nu cunosc cine și pentru cine a votat, dar a fost patru la doi ”, a declarat Liuba Șova.

Aceasta mai spune că-și asumă riscurile că probabil nu va mai activa la CCM, din motiv că a făcut publice detalii despre vot, dar își explică decizia de a vorbi despre această situație prin faptul că interesul public este mai presus.

Citește și comentariul judecătorului CCM Nicolae Roșca la acest subiect. 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram