/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Deputat PAS comentează scandalul legat de declarațiile Liubei Șova și-o îndeamnă și pe Domnica Manole să spună pentru cine a votat

19 august 2019, ora 21:38

După scandalul care s-a iscat în jurul alegerii lui Vladimir Țurcan în calitate de nou președinte al Curții Constituționale (CCM), deputatul fracțiunii PAS Blocul Acum Sergiu Litvinenco o îndeamnă și pe magistrata Domnica Manole să spună public pentru cine a votat. 

„Doamna Liuba Sova a spus în direct ca a votat pentru ea. Și-a asumat toate riscurile prevăzute de lege, interesul public prevalând în fața unor prevederi interpretabile stabilite de lege (apropo, un mare respect pentru curaj și corectitudine). Fiind înaintată de domnul Roșca, e clar ca și domnul Roșca a votat-o pe doamna Șova. El tot cred ca va confirma de asemenea și nu se va ascunde după așa numitul secret al deliberării și a votului secret. Doamna Manole, vă rog să ieșiți și dumneavoastră public ca să spuneți pentru cine ați votat!”, a comentat Litvinenco.

La rândul ei, Domnica Manole, contactată de TV8.md ceva mai devreme, a spus că nu poate divulga pentru cine și-a dat votul pentru că de altfel își va încălca jurământul depus, când a preluat funcția de judecătoare constituțională, și va încălca legea.

Judecătoarea de la Curtea Constituțională (CCM) Liuba Șova declarat azi, la buletinul de știri de la TV8, că alegerea lui Vladimir Țurcan la funcția de președinte al Curții ar fi fost aranjată și că votul de azi este rezultatul unei decizii luate din timp. Ea spune că a fost abordată de cineva din cadrul Parlamentului care a îndemnat-o să-l înainteze pe Vladimir Țurcan la această funcție.

Vezi și:

Vladimir Țurcan, după declarațiile scandaloase ale Liubei Șova: „E o reacție bolnăvicioasă…”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram