Război în Ucraina, ziua 170: Explozii în regiunea Herson. Anunțul făcut de operatorul ucrainean de energie nucleară

politic

Sandu critică dur alegerea lui Țurcan în funcția de președinte al Curții Constituționale

19 august 2019, ora 13:25
Distribuie:

Premierul Maia Sandu a criticat dur alegerea lui Vladmir Țurcan, deputat din partea Partidului Socialiștilor (PSRM) în funcția de președinte al Curții Constituționale (CCM). Acesta a spus că alegerea socialistului în această funcție este „un lucru grav”. 

„Desemnarea unui exponent al Partidului Socialiștilor în fruntea Curții Constituționale este un lucru grav care știrbește și mai mult încrederea în unica instituție de jurisdicție constituțională din țară. Avem dubii rezonabile să presupunem că votarea a fost una viciată, de aceea solicit ca fiecare judecător să spună public pentru cine și-a dat votul. În situația în care acest lucru nu se va întâmpla, ne rezervăm dreptul să acționăm în consecință. Nu putem permite ca procesul de dezoligarhizare a statului împotriva regimului Plahotniuc să se sfârșească cu preluarea controlului asupra unei instituții-cheie de către o altă forță politică, indiferent care ar fi aceasta”, a comentat Sandu.

Vladimir Țurcan a fost desemnat judecător la CCM din partea Parlamentului, împreună cu Domnica Manole, asta deși Legislativul organizase anterior un concurs prin care au fost selectate alte candidaturi. Azi, Țurcan a fost ales președinte al CCM.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram