Premierul Maia Sandu a criticat dur alegerea lui Vladmir Țurcan, deputat din partea Partidului Socialiștilor (PSRM) în funcția de președinte al Curții Constituționale (CCM). Acesta a spus că alegerea socialistului în această funcție este „un lucru grav”. 

„Desemnarea unui exponent al Partidului Socialiștilor în fruntea Curții Constituționale este un lucru grav care știrbește și mai mult încrederea în unica instituție de jurisdicție constituțională din țară. Avem dubii rezonabile să presupunem că votarea a fost una viciată, de aceea solicit ca fiecare judecător să spună public pentru cine și-a dat votul. În situația în care acest lucru nu se va întâmpla, ne rezervăm dreptul să acționăm în consecință. Nu putem permite ca procesul de dezoligarhizare a statului împotriva regimului Plahotniuc să se sfârșească cu preluarea controlului asupra unei instituții-cheie de către o altă forță politică, indiferent care ar fi aceasta”, a comentat Sandu.

Vladimir Țurcan a fost desemnat judecător la CCM din partea Parlamentului, împreună cu Domnica Manole, asta deși Legislativul organizase anterior un concurs prin care au fost selectate alte candidaturi. Azi, Țurcan a fost ales președinte al CCM.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!