Război în Ucraina, ziua 90. Ministerul britanic al Apărării: Rusia și-a sporit intensitatea operațiunilor în Donbas

externe

/UPDATE/ Ministerul de Externe: Printre victimele incendiului din Odessa nu sunt moldoveni

19 august 2019, ora 09:51
Distribuie:

UPDATE: Șeful Serviciului de presă al Ministerului Afacerilor Externe, Alex Roitman, a precizat pentru TV8 că printre victimele incendiului din Odessa nu sunt cetățeni ai R. Moldova. Informația a fost oferită de Consulatul din Odessa, care ține legătura permanentă cu autoritățile ucrainene.

După incendiul care s-a produs în hotelul „Tokyo Star” din Odessa au fost evacuate 136 de persoane. Potrivit presei locale, 66 de persoane au fost cazate în liceul „Olimpieț”, dintre care 29 sunt cetățeni străini. Autoritățile ucrainene nu anunță din ce state sunt aceștia.

În incendiu și-au pierdut viața 9 persoane, iar alte 10 au fost rănite. Patru victime sunt în stare gravă la reanimere. Deocamdată, se cunoaște doar că unul dintre răniți este cetățean străin din Siera Leone.

Consulatul R. Moldova din Odessa nu a anunțat dacă printre persoanele care au fost cazate în hotelul „Tokyo Star” în noaptea în care s-a produs incendiul se aflau și cetățeni moldoveni. Reprezentanții Ministerului de Externe au promis că vor veni astăzi cu precizări.

Proprietarul hotelului a fost arestat. Președintele Ucraineni a declarat că va urmări personal cum va decurge ancheta,astfel încât cei care se fac vinovați să răspundă.

Astăzi, În Ucraina a fost declarată zi de doliu în memoria victimelor incendiului din hotelul „Tokyo Star”.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram