Noul președinte al Curții Constituționale (CCM), Vladimir Țurcan, ales în această funcție cu ceva timp în urmă, nu vede o problemă că a fost numit în funcția de magistrat la CCM, în defavoarea candidaților aleși prin așa-zisul concurs organizat de Parlament. 

„Nu contează însăși noțiunea de concurs, contează cine a fost numit”, a spus Țurcan, menționând că legislația nu prevede ca Parlamentul să organizeze acest concurs și, respectiv, nu interzice numirea judecătorilor constituționali fără concurs.

Țurcan a mai spus că noua componență a CCM va fi apolitică: „Nu putem fi supuși la nicio forță politică, în capul mesei o să fie Constituția”, a mai spus noul președinte al CCM.

Cei șase noi judecători ai CCM au depus jurământul pe 16 august; aceștia sunt: Eduard Ababei și Serghei Țurcan au fost numiţi în funcţia de judecători constituţionali din partea Consiliului Superior al Magistraturii; Liuba Şova şi Nicolae Roşca, din partea Guvernului, iar Domnica Manole şi Vladimir Ţurcan, din partea Parlamentului.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!