Și președintele Curții Constituționale (CCM), Vladimir Țurcan, a comentat declarațiile făcute în această seară de colega sa, magistrata Liuba Șova, precum că alegerea lui în funcția de președinte al Curții ar fi rezultatul unei înțelegeri din timp.

„Îmi pare rău că dumneaei face așa declarații. Cred că pur și simplu este o reacție bolnăvicioasă la faptul că ea nu a fost susținută, dar, mă rog, nu vreau să o acuz, este colega mea, o doamnă. Eu cred că emoțiile de moment vor dispărea și va fi o conlucrare normală”, a declarat Vladimir Țurcan, contactat de TV8.

Noul președinte al CCM ne-a mai spus că nu crede în faptul că cineva din Parlament s-ar fi adresat la colegii săi din CCM cu îndemnul de a-l vota pe el.

„Totul a fost respectat, secretul votului și al procedurii. Cred că acestea sunt emoții”, ne-a mai spus Vladimir Țurcan.

Judecătoarea de la Curtea Constituțională (CCM) Liuba Șova declarat azi, la buletinul de știri de la TV8, că alegerea lui Vladimir Țurcan la funcția de președinte al Curții ar fi fost aranjată și că votul de azi este rezultatul unei decizii luate din timp. Ea spune că a fost abordată de cineva din cadrul Parlamentului care a îndemnat-o să-l înainteze pe Vladimir Țurcan la această funcție.

Citește și comentariul judecătorului CCM Nicolae Roșca la acest subiect. 

Vezi și:

Domnica Manole: „Chiar nu pot să înțeleg care au fost motivele doamnei Șova de a ieși la TV8 și a face aceste declarații”

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!