/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

ZDG: Șoferul lui Iurii Luncașu este tatăl tânărului care în vara anului trecut l-a omorât pe fiul lui Anatol Țăranu

19 august 2019, ora 10:31

Boris Babin, șoferul omului de afaceri Iurii Luncașu, găsit împușcat în seara zilei de 17 august, este tatăl tânărului care în vara anului trecut l-a omorât pe Teodor Țăranu, fiul analistului Anatol Țăranu. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către șeful Procuraturii mun. Chișinău, Ștefan Șaptefraț.

„Acest lucru nu înseamnă nimic”, a precizat Ștefan Șaptefraț, menționând că la acest moment Boris Babin are statut de martor pe dosar, el fiind cel care a apelat la 112 și a anunțat despre faptul că șeful său s-ar fi împușcat în cap.

Șeful Procuraturii mun. Chișinău a dat asigurări că atunci când vor fi stabilite toate detaliile cazului va fi organizată o conferință de presă, „dacă va fi necesar” sau va fi un „caz ieșit din comun”.

Întrebat dacă Iurii Luncașu ar fi avut careva dosare, șeful Procuraturii mun. Chișinău a precizat că nu se cunosc încă asemenea informații.

„Sunt trei versiuni, Poliția are o versiune, Procuratura are alta. Noi le investigăm pe toate și o să dăm o părere unică. Până nu vorbim cu tot anturajul, să vedem care au fost motivele determinării. Asta o vom face foarte repede”, a declarat procurorul, precizând că la o zi de la tragedie este imposibil de audiat rudele, având în vedere starea emoțională a acestora.

Omul de afaceri Iurii Luncașu, un apropiat al fostului președinte al Partidului Democrat (PDM) Vladimir Plahotniuc, s-ar fi împușcat pe 17 august pe traseul R-6, Ialoveni-Durlești.

Ieri, Ziarul de Gardă a scris că principala versiune în cazul omului de afacerile Iurii Luncașu, găsit împușcat, este sinuciderea. Declarația aparține Procurorului șef al Oficiului Buiucani al Procuraturii municipiului Chișinău, care a spus că pe marginea acestui caz a fost deschis un dosar penal.

Ulterior, deputatul Blocului ACUM Dumitru Alaiba a venit cu o reacție în acest caz. El este de părere că cazul lui Iurii Luncașu este suspect. Alesul poporului s-a adresat în acest context persoanelor apropiate de fosta guvernare. Parlamentarul le-a îndemnat să comunice tot ce știu despre ilegalitățile care ar fi fost comise de fosta conducere.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram