Judecătoarea Curții Constituționale (CCM) Domnica Manole declară că nu a votat pentru alegerea lui Vladimir Țurcan în calitate de președinte al CCM. Despre aceasta magistrata a anunțat pe pagina sa de Facebook, precizând că nu poate afirma cine a votat, deoarece votul a fost secret.

„Legea cu privire la Curtea Constituțională impune anumite obligații față de judecători de a nu divulga secretul deliberării, dar reieșind din interesul public major al societății față de Hotărârea din 19 august 2019 de desemnare a Președintelui CCM, de declarațiile unor colegi, făcute public, declar cu toată responsabilitatea, că nu am votat pentru alegerea președintelui CCM Vladimir Țurcan. Nu pot afirma fără temei cine a votat, deoarece votul a fost secret.

În această dimineață, Domnica Manole a depus  o cerere prin care solicită să fie revizuite hotărârile de ieri privind alegerea lui Vladimir Țurcan în funcția de președinte al Curții Constituționale. Asta după ce ieri au apărut nenumărate critici în societatea civilă.

La funcția de președinte al CCM au fost înaintate două candidaturi: cea a lui Vladimir Țurcan și cea a Liubei Șova. Judecătorul CCM Nicolae Roșca a spus că el a propus-o pe Liuba Șova la funcția de președinte al CCM. La rândul său, Liuba Șova a declarat că s-a votat pe sine în calitate de președinte.

Astfel Vladimir Țurcan a fost ales președinte al CCM cu patru voturi din șase, deși trei judecători spun că nu au votat pentru Țurcan.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!