Fostul prim-ministru Ion Sturza critică reacția Ministerului Economiei, după ce ieri a fost anunțată tranzacția de cumpărare a companiei „Avia Invest”, care a luat în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău.

Sturza reiterează că aeroportul trebuie întors statului, iar contractul de concesionare, semnat cu „Avia Invest”, să fie reziliat. Ion Sturza spune că l-ar putea suna pe Nathaniel Rothschild, proprietarul companiei „NR Investments Ltd”, pentru a încerca să-l convingă să renunțe la investiția din R. Moldova.

Domnilor, în procesul de concesionare s-au încălcat toate legile. Concesionarul nu a îndeplinit contractul. Puneți-i la dubă pe „decidenți”, reziliați instant contractul, băgați „spețnazul”! Vi-i frică de Șor? O să vă dea în judecată? Nu fiți ridicoli! Bibi Rothschild?! Vreți să-l sun și să-i zic: „Las-o, Bibi, mai ușor! E controversat, vei avea probleme reputaționale și legale grave”? O nu, noi avem ministru de pe Wall Street! El vorbește fluent atât engleza, cât și ebraica. Omul știe ce să facă. Îmi este milă de noi, moldovenilor!”, a scris Sturza pe Facebook.

Acesta amintește cum a încercat să-i convingă pe foștii premieri ai R. Moldova să nu concesioneze aeroportul.

De la bun început am considerat concesionarea AIC către Șor – prin intermediul unor ofițeri FSB – un act de trădare națională. Aproape că în genunchi l-am rugat pe Filat și, în mod deosebit, pe Leancă să nu o facă. Vor veni alte timpuri, alți oameni și ei vor sta la pușcărie. Nu! Ne-au trădat pentru doi arginți otrăviți! Am descris de-a lungul timpului cu lux de amănunte cine a fost implicat, a facilitat și a beneficiat. M-au sfidat, au trimis comandouri în România să mă urmărească și să mă compromită.  Acum demonstrăm o impotență totală”, a adăugat Ion Sturza.

Ieri, a fost anunțat că 95% din capitalul companiei „Avia Invest” vor fi cedate altui investitor – „NR Investments Ltd”, care aparține lui Nathaniel Rothschild.

Astăzi, ministrul Economiei Vadim Brânzan a declarat că vrea să se întâlnească cu investitorul și să discute despre posibilitatea de a renegocia contractul de concesionare.

Ministrul Economiei îl invită la discuții pe cumpărătorul „Avia Invest”. Se vrea renegocierea contractului de concesionare a Aeroportului Chișinău

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!