Roamingul între Republica Moldova și România ar putea fi eliminat. Despre aceasta au discutat astăzi ministrul Afacerilor Externe Nicu Popescu și ministrul Economiei și Infrastructurii Vadim Brânzan în cadrul unei videoconferințe cu reprezentanții Guvernului de la București, cu operatorii de telefonie din Republica Moldova și din România.

„Am analizat paşii concreți pentru ca cetățenii din ambele ţări să nu mai plătească sume foarte mari pentru aceste servicii de telefonie. Dincolo de comunitatea de limbă și cultură cu România vrem şi o comunitate de infrastructură, transport şi telecomunicații, lucru care ne va ancora ireversibil în spațiul european.

Studenți, oameni de afaceri, turişti sau toţi cei care își vizitează rudele şi prietenii, mii de cetățeni care trec zilnic hotarul vor simți concret aceste beneficii. Suntem gata să avansăm cât mai rapid pentru obținerea acestor facilitați”, a scris Nicu Popescu pe pagina sa de Facebook.

La începutul lunii iulie curent, Nicu Popescu a fost la Bruxeless, Belgia, unde a discutat cu oficialii europeni despre anularea tarifelor roaming între Republica Moldova, statele parteneriatului estic și Uniunea Europeană.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!