Situaţia de la Curtea Constituţională reprezintă în opinia Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova  un semnal alarmant, care întâi de toate va dezbina societatea, va spori nesiguranța şi va știrbi total încrederea în sistemul de drept din Republica Moldova. Avocații sunt de părere că jocurile de culise sunt inadmisibile în acest caz. 

Uniunea Avocaților din Republica Moldova se arată îngrijorată de ultimele evenimente ce au loc pe scena politică și iminent afectează procesul de înfăptuire a justiției, precum și planurile de viitor la acest capitol.

„După ce instituția avocaționala a fost neglijată în ultima perioadă, nefiind participant la elaborarea proiectelor cu privire la reforma sistemului judiciar și asistând ca simplu spectator, situația de astăzi reprezintă un semn de alarmă pentru avocați

Jocurile de culise la care asistă societatea noastră în ultima perioadă aduc cu sine nenenumărate semne de întrebare și sunt inadmisibile într-un stat de drept. Actualele reforme în domeniul judiciar, asumate de forța politică actuală, a trezit discuții și scenarii în rândul oamenilor și a persoanelor care nemijlocit fac parte din sistem sau sunt factori de înfăptuire a justiției.

După ce săptămâna trecută, Consiliul Superior al Magistraturii a publicat poziția sa oficială cu privire la eventualele reuniuni ale judecătorilor și forțarea lor de a se poziționa în favoarea cuiva sau ceva, respingând acuzații precum că ar fi ei (CSM) organizatorii, astăzi șocul este și mai mare”, declară avocații.

În acest context, Uniunea Avocaților din Republica Moldova a solicitat în mod public reorganizarea priorităților forței politice actuale și păstrarea cu demnitate a importanței unui stat de drept echidistant, obiectiv și corect.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!