Directoarea unei grădinițe din suburbia capitalei riscă să rămână fără funcție, dacă instanța de judecată va considera corectă decizia Autorității Naționale de Integritate prin care a fost identificat un conflict de interese.

Potrivit ANI-ului, la scurt timp după ce a fost numită în funcție, directoarea și-a angajat fiica la grădiniță în calitate de educatoare și nu a declarat conflictul de interese. După inițierea controlului, la 24 mai  2019, aceasta și-a suspendat fiica din funcție, acțiune care la fel reprezintă încălcarea regimului juridic al conflictului de interese.

Femeia a prezentat la ANI o explicație în scris prin care și-a motivat toate acțiunile, afirmând că acestea au fost legale și că nu și-a favorizat cumva fiica.

„După rămânerea definitivă a actului de constatare, emis în acest caz, care este pasibil de contestare în instanța de contencios administrativ, Autoritatea Națională de Integritate va sesiza Primăria în vederea încetării raporturilor de muncă, cu decăderea din dreptul de a exercita funcții publice sau de demnitate publică pe o perioadă de 3 ani”, comunică Autoritatea Națională de Integritate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!