/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Vânzarea Avia Invest: Platforma DA cere statului instituirea unui moratoriu cu privire la tranzacționarea Aeroportului

missing
21 august 2019, ora 10:10

Partidul Platforma DA solicită statului instituirea unui moratoriu cu privire la tranzacționarea Aeroportului, în contextul vânzării companiei Avia Invest, firmei NR Investments Ltd.

De asemenea, aceștia cer ca autoritățile să nu recunoască legalitatea tranzacției dintre Avia Invest și NR Investments Ltd, până când nu va fi o decizie definitivă a instanțelor de judecată cu privire la legalitatea concesionării Aeroportului Chișinău în baza urmării penale inițiate de către Procuratura Generală și CNA.

În același timp, reprezentanții formațiunii politice cer informarea operatorilor economici naționali și internaționali cu privire la faptul că orice tranzacție încheiată cu Avia Invest până la deciziile definitive ale instanțelor de judecată din Republica Moldova, nu va fi recunoscută de către autoritățile Republicii Moldova.

Aceștia mai sesizează autoritățile despre necesitatea de identificare a mecanismelor cu privire la întoarcerea Aeroportului în gestiunea statului prin anularea tranzacției de concesionare și tragerea la răspundere a persoanelor care au participat și au contribuit la concesionarea ilegală a Aeroportului Internațional Chișinău.

Într-un comunicat de presă expediat de reprezentanții partidului, se face referire la comisia de anchetă instituită în parlament cu privire la privatizările și concesionările dubioase, făcute în ultimii ani, care au scos la iveală faptul că procesul de concesionare a Aeroportului s-a făcut cu încălcări.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram