Partidul Platforma DA solicită statului instituirea unui moratoriu cu privire la tranzacționarea Aeroportului, în contextul vânzării companiei Avia Invest, firmei NR Investments Ltd.

De asemenea, aceștia cer ca autoritățile să nu recunoască legalitatea tranzacției dintre Avia Invest și NR Investments Ltd, până când nu va fi o decizie definitivă a instanțelor de judecată cu privire la legalitatea concesionării Aeroportului Chișinău în baza urmării penale inițiate de către Procuratura Generală și CNA.

În același timp, reprezentanții formațiunii politice cer informarea operatorilor economici naționali și internaționali cu privire la faptul că orice tranzacție încheiată cu Avia Invest până la deciziile definitive ale instanțelor de judecată din Republica Moldova, nu va fi recunoscută de către autoritățile Republicii Moldova.

Aceștia mai sesizează autoritățile despre necesitatea de identificare a mecanismelor cu privire la întoarcerea Aeroportului în gestiunea statului prin anularea tranzacției de concesionare și tragerea la răspundere a persoanelor care au participat și au contribuit la concesionarea ilegală a Aeroportului Internațional Chișinău.

Într-un comunicat de presă expediat de reprezentanții partidului, se face referire la comisia de anchetă instituită în parlament cu privire la privatizările și concesionările dubioase, făcute în ultimii ani, care au scos la iveală faptul că procesul de concesionare a Aeroportului s-a făcut cu încălcări.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!