social

/VIDEO/ La Dendrariu este amenajat un spațiu de relaxare nou, după modelul grădinilor de la Versailles

21 august 2019, ora 06:50
Distribuie:

O statuie cu Iisus Hristos, înaltă de doi metri, a apărut în parcul Dendrariu din municipiul Chișinău. Ce-i drept, sculptura din bronz încă nu a fost dezvelită, iar vizitatorii nu pot să o admire, deocamdată. Statuia va fi atracția unui spațiu de relaxare nou, creat după modelul grădinilor epocale de la Versailles. Tot acolo, vor mai apărea trei fântâni arteziene, dar și alei de trandafiri și levănțică.

Această zonă nouă se va numi „Grădina Eternității”. Ideea a apărut acum câțiva ani, iar inspirația vine din Franța.

ANATOL BRAZIȚCHI, COLABORATOR ȘTIINȚIFIC PARCUL „DENDRARIU”

„Este unica expoziție din Chișinău realizată în stil regulat, după modelul parizian al Grădinilor de la Versailles. Avem cărări drepte și clare, pătrate, plantele au o formă severă și așa mai departe. Avem circa 400 de trandafiri plantați, levănțică și circa 300 de soiuri de plante conifere”.

Deocamdată, grădina a fost amenajată în proporție de 80 la sută. Până la sfârșitul anului, aici vor fi gata și cele trei fântâni arteziene. Totuși, lucrarea de căpătâi este statuia lui Iisus Hristos, de peste doi metri înălțime. Acum, sculptura, executată din bronz, este ascunsă pentru vizitatori, însă echipa noastră a reușit să o surprindă pentru câteva minute.

SERGIU NICULIȚĂ, REPORTER TV8

Grădina Eternității se întinde pe o suprafață de aproape 10 mii de metri pătrați. Ea este alcătuită din câteva alei care sunt decorate cu flori și copaci decorativi de diferite soiuri, iar în centrul acestei expoziții, va veghea grădina statuia lui Iisus Hristos. Totodată, pe peretele din spatele grădinii urmează să apară și o rugăciune.

ANATOL BRAZIȚCHI, COLABORATOR ȘTIINȚIFIC PARCUL „DENDRARIU”

„De ce se numește „Grădina Eternității”? Noi aici trebuie să stăm, să ne gândim la eternitate, ce ne așteaptă, calm, liniște… Deci, în acest spirit”.

Ideea grădinii a fost salutată de unii vizitatori ai parcului, în timp ce alții cred că religia și parcurile publice trebuie să fie separate.

„Mi se pare o concordanță frumoasă fiindcă, chiar dacă este un parc public, dar e ceva divin așa că eu salut lucrul acesta”.

„Arată foarte frumos. Dacă o să facă și o să fie, încă mai frumos o să fie. Foarte frumos”.

„Eu consider că sunt două lucruri diferite, divinitatea și parcul. Parcul are altă predestinare”.

Cumva mă uit la asta straniu. Eu consider că ar trebui să fie o altă denumire și nu cred…dar asta este, nu ai ce-i face, ce să-i faci.

Proiectul a costat puțin peste două milioane de lei, bani oferiți din bugetul municipiului Chișinău.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram