Ministrul Apărării, Pavel Voicu, declară că omologul său rus Serghei Șoigu va veni la finele acestei săptămâni la Chișinău pentru a participa la evenimentele pe care le va organiza președintele Igor Dodon cu ocazia „zilei eliberării Moldovei de sub ocupația fascistă”. 

Acesta declară că Șoigu a fost invitat de Președinție la Chișinău și nu de Ministerul Apărării, de aceea nu cunoaște detalii. Totuși, Voicu zice că oricum va avea întrevederi oficiale cu ministrul rus al Apărării și va discuta inclusiv despre munițiile din depozitul de la Covasna.

Astăzi, la ședința Guvernului, Maia Sandu, șefa Cabinetului de Miniștri, a declarat că vizita lui Serhei Șoigu la Chișinău nu a fost organizată conform protocoalelor oficiale și că acesta va putea să vină în Republica Moldova doar ca persoană privată. Mai mult, Maia Sandu a cerut ca ambasadorul Republicii Moldova în Rusia Andrei Neguță să fie chemat la Chișinău pentru consultări la acest subiect.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!