/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Militarii, surprinși în timp ce curăță teritoriul din jurul Memorialului „Eternitate”. Explicațiile Ministerului Apărării

missing
22 august 2019, ora 10:44

Mai mulți soldați ai Armatei Naționale au fost surprinși în timp ce munceau pe timp de caniculă în preajma Complexului Memorial „Eternitate” din capitală. 

Din imaginile video postate pe rețelele de socializare se poate vedea cum nouă soldați smulg iarba dintre dalele de pavaj din preajma Complexului Memorial „Eternitate” de pe strada Ismail, acolo unde pe 24 august șeful statului Igor Dodon urmează să depună flori, cu ocazia aniversării a 75-a a eliberării Moldovei de fascism.

„Te duci la aramată să aperi Patria, dar ministrul lui Igor Dodon te abordează ca pe un sclav și-n cel mai abuziv și absurd mod impune carabinerii la munci inumane. Fără nici un fel de inventar de grădinărit, smulg iarba dintre pavaje pentru a pregăti locul ca Dodon și ai lui să celebreze o sărbătoare inventată tot de ei”, a scris autorul videoului într-o postare pe Facebook.

Contactat de TV8, Serviciul de presă al Ministerului Apărării a precizat că: „În fiecare săptămână se face curățenie acolo. Noi cu propriile forțe facem ordine, nimeni nu se implică, nici asociațiile de tineret și nici cei de la Primărie. Doar militarii fac ordine”.

De asemenea, reprezentanții Serviciului de presă au precizat că memorialul se află în gestiunea instituției și soldații fac permanent curățenie acolo, nu doar înainte de evenimentul programat de șeful statului. Militarii sunt asigurați cu apa potabilă și cu unelte de muncă, în timp ce efectuează lucrările de salubrizare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram