Primul robot umanoid, Fiodor, a ajuns în Cosmos. Robotul rusesc a fost dotat cu un echipament și inteligență artificială pentru îndeplinirea unor sarcini în spațiul cosmic. Acesta se va afla în spațiu până la începutul lunii septembrie.

Ieri dimineață, Rusia l-a trimis în spațiu pe primul său robot umanoid, numit Fiodor. Misiunea mașinăriei este de a testa utilizarea eventuală a roboților pentru explorarea spațiului îndepărtat, scrie presa internațională. Skybot F850, numit şi Fiodor, a fost trimis pe Stația Cosmică Internațională, cu ajutorul unei rachete Soyouz, care a fost lansată azi de pe cosmodromul rus Baikonur din Kazahstan. Robotul va ajunge sâmbătă la destinație, unde va rămâne până pe 7 septembrie.

„Vedere surprinsă de camera de sus, care arată în spate stația de lansare. Zborul se apropie de durata de trei minute. Totul e în regulă”.

Robotul umanoid argintiu are o înălţime de 1,80 metri şi o greutate de 160 de kilograme. Îi puteți urmări activitatea și pe reţelele de socializare. Pe Instagram şi Twitter puteți descoperi detalii despre viaţa sa cotidiană.

Printre principalele sale sarcini în Cosmos se numără imitarea mișcărilor umane, astfel încât să poată să asiste astronauţii de pe Stația Cosmică.

Fiodor nu este primul robot trimis în spaţiu. În 2011, NASA a trimis în spațiu robotul umanoid Robonaut 2, dezvoltat cu compania General Motors, care a avut aceleași sarcini, de a lucra într-un mediu periculos. În 2018, acesta a fost trimis pe Terra din cauza unor probleme tehnice.

În 2013, Japonia a trimis în spaţiu micul robot Kirobo, dezvoltat cu compania Toyota. Kirobo putea să şi comunice, însă doar în limba japoneză.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!