Deputatul democrat Grigore Repeșciuc este gata să-și dea demisia din Parlament și să revină în funcția de primar al orașului Căușeni. Acesta afirmă că, odată ce Partidul Democrat a ajuns în opoziție, nu mai poate contribui la creșterea bunăstării populației din circumscripția uninominală Nr. 35, acolo unde a câștigat alegerile în februarie 2019.

Repeșciuc a declarat pentru postul local „TV Căușeni” că nu-și va suspenda activitatea în Parlament când va fi în cursa electorală, deoarece legislația îi permite acest lucru.

Cred și sunt convinsă că o să obțin mandatul de primar și, timp de o lună de zile, o să renunț la mandatul de deputat. Acum suntem în opoziție și nu se vede lucrul meu, care l-am promis cetățenilor. O să mă manifest mult mai bine în orașul Căușeni”, a spus Repeșciuc.

Amintim că Autoritatea Națională de Integritate a stabilit recent că Grigore Repeșciuc a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, semnând 5 contracte cu 2 firme conduse de soția sa și socrul său, în perioada în care a fost primar al orașului Căușeni.

Dacă instanța de judecată va lăsa în vigoare decizia ANI, instituția va cere ca Repeșciuc să primească interdicția de a exercita funcții publice și funcții de demnitate publică pe o perioadă de trei ani.

Un deputat democrat riscă să rămână fără mandat. Ce spune Repeșciuc despre decizia ANI

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!