/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 782: Lupte fierbinți și provocare sub steag fals. Kievul plănuiește să distrugă podul lui Putin

/VIDEO/ Un deputat democrat este gata să renunțe la mandat. Cum își motivează decizia

missing
23 august 2019, ora 21:01

Deputatul democrat Grigore Repeșciuc este gata să-și dea demisia din Parlament și să revină în funcția de primar al orașului Căușeni. Acesta afirmă că, odată ce Partidul Democrat a ajuns în opoziție, nu mai poate contribui la creșterea bunăstării populației din circumscripția uninominală Nr. 35, acolo unde a câștigat alegerile în februarie 2019.

Repeșciuc a declarat pentru postul local „TV Căușeni” că nu-și va suspenda activitatea în Parlament când va fi în cursa electorală, deoarece legislația îi permite acest lucru.

Cred și sunt convinsă că o să obțin mandatul de primar și, timp de o lună de zile, o să renunț la mandatul de deputat. Acum suntem în opoziție și nu se vede lucrul meu, care l-am promis cetățenilor. O să mă manifest mult mai bine în orașul Căușeni”, a spus Repeșciuc.

Amintim că Autoritatea Națională de Integritate a stabilit recent că Grigore Repeșciuc a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, semnând 5 contracte cu 2 firme conduse de soția sa și socrul său, în perioada în care a fost primar al orașului Căușeni.

Dacă instanța de judecată va lăsa în vigoare decizia ANI, instituția va cere ca Repeșciuc să primească interdicția de a exercita funcții publice și funcții de demnitate publică pe o perioadă de trei ani.

Un deputat democrat riscă să rămână fără mandat. Ce spune Repeșciuc despre decizia ANI

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram