Țările din G7 au convenit să acorde imediat un ajutor de 20 de milioane de dolari pentru a ajuta țările Amazon să lupte împotriva incendiilor de păduri și să lanseze o inițiativă globală pe termen lung pentru protejarea pădurii tropicale, transmite Theguardian.com.

„Trebuie să răspundem la apelul pădurii care arde astăzi în Amazon”, a declarat în acest context Emmanuel Macron, președintele Franței.

Sursa citată scrie că, de la începutul acestui an, în Amazon s-au înregistrat peste 41 de mii de incendii, iar circa jumătate dintre acestea s-au produs pe parcursul acestei luni.

G7 este o organizație internațională, formată din șapte cele mai dezvoltate țări ale lumii, potrivit Fondului Monetar Internațional: SUA, Marea Britanie, Japonia, Italia, Canada, Franța și Germania.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!