Partidele de opoziție din Marea Britanie au anunțat că vor colabora pentru a încerca să blocheze ieșirea Angliei din Uniunea Europeană (UE) fără un acord. Una dintre soluții ar fi o moțiune de cenzură în privința Guvernului britanic, scrie Agerpres.ro.

”Participanţii au fost de acord că este urgent să acţioneze împreună în vederea găsirii de modalităţi practice pentru a împiedica un Brexit fără acord, evocând inclusiv posibilitatea votării legislaţiei (acordul de retragere negociat de fostul premier Theresa May, n.red.) şi o moţiune de cenzură”, se arată în declaraţia comună semnată de partidele de opoziție britanice.

Decizia opoziției britanice vine în contextul în care noul prim-ministru Boris Johnson a promis recent să scoată Regatul Unit din Uniunea Europeană la 31 octombrie, cu sau fără un acord.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!