Clădirea fostei Mănăstiri Hârbovăț, care este un monument de arhitectură, a fost demolată noaptea trecută. Activistul Victor Bunescu a scris pe Facebook că proprietarul ar fi distrus imobilul fără a avea acest drept.

„Noaptea! Pe ascuns! De ziua independenței! Am atenționat opinia publică despre pericolul distrugerii acestui monument de arhitectură. Dar nu s-a reușit păstrarea lui. Din păcate, proprietarul a decis demolarea clădirii, fără a avea dreptul! Iar Primăria, Agenției de Inspectare a Monumentelor nu a mișcat niciun deget să oprească distrugerile. Chișinăul are nevoie de alți administratori! La fel ca și Agenția!”, a scris Victor Bunescu.

Acesta a atașat și două fotografii: una cu peretele clădirii pe care agentul economic a promis anterior că îl va păstra și alta cu ruinele care au mai rămas.

Directorul Agenţiei pentru Inspectarea şi Restaurarea Monumentelor, Ion Ștefăniță, știe că proprietarul clădirii  a demolat peretele fațadă care mai rămăsese. Ștefăniță susține că agentul economic a luat măsuri pentru consolidarea peretelui, dar acesta nu a rezistat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!