/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

Un monument de arhitectură din centrul Chișinăului, demolat noaptea trecută

missing
28 august 2019, ora 09:58

Clădirea fostei Mănăstiri Hârbovăț, care este un monument de arhitectură, a fost demolată noaptea trecută. Activistul Victor Bunescu a scris pe Facebook că proprietarul ar fi distrus imobilul fără a avea acest drept.

„Noaptea! Pe ascuns! De ziua independenței! Am atenționat opinia publică despre pericolul distrugerii acestui monument de arhitectură. Dar nu s-a reușit păstrarea lui. Din păcate, proprietarul a decis demolarea clădirii, fără a avea dreptul! Iar Primăria, Agenției de Inspectare a Monumentelor nu a mișcat niciun deget să oprească distrugerile. Chișinăul are nevoie de alți administratori! La fel ca și Agenția!”, a scris Victor Bunescu.

Acesta a atașat și două fotografii: una cu peretele clădirii pe care agentul economic a promis anterior că îl va păstra și alta cu ruinele care au mai rămas.

Directorul Agenţiei pentru Inspectarea şi Restaurarea Monumentelor, Ion Ștefăniță, știe că proprietarul clădirii  a demolat peretele fațadă care mai rămăsese. Ștefăniță susține că agentul economic a luat măsuri pentru consolidarea peretelui, dar acesta nu a rezistat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram