/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Vlad Țurcanu a fost ales președinte de partid. PPR va participa la alegerile din 20 octombrie

missing
28 august 2019, ora 11:15

Partidul Liberal Reformator a fost redenumit în Partidul Popular Românesc, iar președinte al formațiunii a fost ales jurnalistul Vlad Țurcanu. Congresul partidului a fost organizat pe 27 august, de Ziua Independenței R. Moldova.

„Acest partid intervine pe scena politică pentru a promova o politică proromânească, echilibrată, dar fermă, pentru a apăra interesele cetățenilor”, a spus Țurcanu.

Formațiunea intenționează să participe atât la alegerile parlamentare noi care vor avea loc în patru circumscripții uninominale, cât și la alegerile locale din 20 octombrie. În câteva zile vor fi anunțați și candidații.

În Partidul Popular Românesc au rămas mai mulți membri ai PLR, inclusiv foștii deputați Valeriu Saharneanu și Oleg Bodrug, care au făcut parte din conducerea PLR.

„Ieri, a fost convocat Congresul al doilea al PLR, în cadrul căruia președintele, senatorul Ion Hadârcă și-a prezentat raportul de activitate pentru întreaga perioadă. Am decis să operăm modificări în statut și să schimbăm denumirea în Partidul Popular Românesc. Ne-am asumat în statut dezideratul reîntregirii neamului românesc”, a precizat Tatiana Potâng, aleasă vicepreședinte al PPR.

Din conducerea formațiunii politice vor mai face parte istoricul Ion Varta, Ion Leașcenco și Anatol Ursu.

Fiind întrebat despre sursele de finanțare a partidului, Vlad Țurcanu a declarat că vor găsi destui bani la simpatizanții din mediul de afaceri, care împărtășesc același valori unioniste.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram