/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

„Avia Invest” a fost vândută. Tranzacția, încheiată pe 28 august

missing
29 august 2019, ora 11:38

Compania „NR Investments Ltd” a reușit să încheie tranzacția de cumpărare a cotei de 95% din „Avia Invest”, chiar dacă autoritățile au anunțat săptămâna trecută că acest lucru nu va fi posibil, pentru că a fost aplicat sechestru pe capitalul social al firmei ce administrează Aeroportul Internațional Chișinău.

Potrivit unui comunicat emis de compania străină, tranzacția a fost încheiată ieri, 28 august.

„Ne angajăm să fim complet transparenți în administrarea Aeroportului Internațional Chișinău și să contribuim la realizarea potențialului său maxim, aducând investiții suplimentare pentru sporirea traficului și îmbunătățirea experienței atât pentru companiile aeriene cât și pentru pasagerii”, a declarat Nat Rothschild, potrivit comunicatului.

Pe 23 august, după Consiliul Suprem de Securitate, președintele Igor Dodon anunța că va fi pus sechestru pe capitalul social al „Avia Invest” pentru a bloca tranzacția de vânzare-cumpărare a companiei.

Și șeful interimar al Procuraturii Anticorupție, Eduard Varzari, a declarat anterior că a fost aplicat sechestru pe capitalul social al „Avia Invest”. Acesta nu ne-a răspuns la telefon pentru a explica cum a fost posibil ca tranzacția de vânzarea a companiei să fie ieri înregistrată.

Vom reveni cu reacții.

Igor Dodon: Vânzarea „Avia Invest” a fost blocată. Investitorul a fost avertizat să nu efectueze tranzacția

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram