La Căile Ferate ar funcționa niște scheme de vindere ilegală a metalelor colorate precum este cuprul sau aluminiul. În „afacere” ar fi implicați angajați ai întreprinderii și chiar persoane de la conducere. Informația a fost făcută publică azi de către deputatul Lilian Carp, care spune că a primit informațiile de la angajați ai Căilor Ferate. Parlamentarul susține că va sesiza procuratura cu privire la aceste presupuse ilegalități.

Din spusele lui Carp, pe 23 iulie s-au făcut verificări de către securitatea internă a Căilor Ferate de la nodul Bender și s-au depistat încălcări la casarea anumitor vagoane, unde se ascundeau aceste metale.

Deputatul spune că Poliția locală a deschis un dosar penal, însă, a trecut deja o lună și lucrurile se mișcă prea încet.

„Marea teamă a angajaților este că acest dosar ar putea fi ascuns, ca să nu se ajungă ca schema să fie publică”, a spus Carp.

„Ne teme că la aceste scheme să nu se găsească alte mulgătoare”, i-au spus angajații întreprinderii deputatului, potrivit declarațiilor acestuia.

Lilian Carp a mai spus că asupra angajaților Căilor Ferate cu privire la aceste scheme s-ar face presiuni nemijlocit din partea directorului adjunct al întreprinderii Miron Gagauz. La-am contactat pe Miron Gagauz pentru o reacție, dar acesta nu a răspuns la telefon. Vom reveni pe parcursul zilei.

Vezi și:

/VIDEO/ Vagoanele cu metale, despre care a vorbit azi Carp, filmate de angajați ai Căilor Ferate

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!