La Căile Ferate ar funcționa niște scheme de vindere ilegală a metalelor colorate precum este cuprul sau aluminiul. În „afacere” ar fi implicați angajați ai întreprinderii și chiar persoane de la conducere. Informația a fost făcută publică azi de către deputatul Lilian Carp, care spune că a primit informațiile de la angajați ai Căilor Ferate. Parlamentarul susține că va sesiza procuratura cu privire la aceste presupuse ilegalități.

Din spusele lui Carp, pe 23 iulie s-au făcut verificări de către securitatea internă a Căilor Ferate de la nodul Bender și s-au depistat încălcări la casarea anumitor vagoane, unde se ascundeau aceste metale.

Deputatul spune că Poliția locală a deschis un dosar penal, însă, a trecut deja o lună și lucrurile se mișcă prea încet.

„Marea teamă a angajaților este că acest dosar ar putea fi ascuns, ca să nu se ajungă ca schema să fie publică”, a spus Carp.

„Ne teme că la aceste scheme să nu se găsească alte mulgătoare”, i-au spus angajații întreprinderii deputatului, potrivit declarațiilor acestuia.

Lilian Carp a mai spus că asupra angajaților Căilor Ferate cu privire la aceste scheme s-ar face presiuni nemijlocit din partea directorului adjunct al întreprinderii Miron Gagauz. La-am contactat pe Miron Gagauz pentru o reacție, dar acesta nu a răspuns la telefon. Vom reveni pe parcursul zilei.

Vezi și:

/VIDEO/ Vagoanele cu metale, despre care a vorbit azi Carp, filmate de angajați ai Căilor Ferate

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!