Președintele Comisiei de anchetă privind frauda bancară, Alexandru Slusari, a rămas dezamăgit după discuțiile pe care le-au avut astăzi deputații cu fostul premier Vlad Filat. Parlamentarii nu au primit răspuns la principala întrebare pe care o au și au auzit declarații pe care nu le cred.

„Rămâne întrebare, totuși, cine a cumpărat acțiunile în 2013 de la Platon? A făcut acest lucru Șor sau în spate a stat Plahotniuc? De unde a luat Șor banii? Cu părere de rău, Filat nu a adus nimic suplimentar… Cum Șor a fost în stare să cumpere aceste acțiuni cu 10 milioane de dolari când tot Chișinăul știa că el e dator la tot businessul?”, a întrebat indignat Slusari.

Potrivit deputatului, Vladimir Filat a declarat în fața comisiei că nu a pledat pentru emisia suplimentară de la BEM și a numit câteva persoane care ar fi vinovate de frauda bancară: Iurie Leancă, Valeriu Lazăr, Dorin Drăguțan și Andrian Candu.

„Dânsul a mai făcut o afirmație în care eu nu cred, precum că nu a știut că beneficiarul emisiunii suplimentare devine Ilan Șor. Era absolut clar cui aparțin aceste firme”, a adăugat Slusari.

Comisia de anchetă ar urma să prezinte un raport privind frauda bancară la ședința Parlamentului, la începutul lunii octombrie.

„Voi insista ca toate tonele de materiale cu care a lucrat comisia să fie desecretizate. Societatea trebuie să cunoască cap-coadă tot ce s-a întâmplat cu acest jaf din sistemul bancar”, a promis Alexandru Slusari.

 

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!