/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Apă-Cana S.A.: Sursa mirosului neplăcut din capitală nu este doar Stația de epurare

missing
31 august 2019, ora 17:12

Sursa mirosului neplăcut din capitală nu este doar Stația de Epurare, susține Apă-Canal S.A. Într-un comunicat de presă de precizare, ACC menționează că apele uzate din municipiul Chişinău sunt colectate în colectoarele principale: colectorul de pe malul drept al r. Bâc și stâng al r. Bâc, cu dimensiunile 2×2,5 m, prin intermediul cărora, gravitaţional, se transportă în camera de recepţie a  Staţiei de epurare.

Potrivit ACC, aceasta constituie un complex de construcţii inginereşti deschise (deznisipătoare; decantoare primare; bazine de aerare cu nămol activ  BANA; decantoare secundare) utilaje şi comunicaţii, care asigură schema clasică de epurare biologică.

„Procesul tehnologic de epurare a apelor uzate din municipiul Chişinău se efectuează în conformitate cu prevederile Regulilor de exploatare tehnică a sistemelor de alimentare cu apă şi evacuare a apelor uzate din localităţi. Mai mult ținem să precizăm, că la moment se lucrează la parametrii normali, iar alte deversări și transportări de nămol nu există. Având în vedere că în ultimele zile miros neplăcut persistă în același moment, în mai multe zone ale orașului, când curenții de aer se mișcă într-o direcție, ceea ce rezultă că sursa de poluare și mirosul nu este neapărat determinat doar de activitatea Stației de Epurare”, se spune în comunicatul de presă al ACC.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram