Prim-ministra Maia Sandu spune că este important ca până la sfârșitul lunii octombrie să fie selectat un procuror general. Șefa cabinetului de miniștri susține că nu s-a renunțat la ideea unui procuror-șef european. Totodată, Maia Sandu așteaptă ca la concursul pentru selectare șefului Procuraturii Generale să se înscrie și procurori cu cetățenia Republicii Moldova care lucrează peste hotare.

„Noi sperăm să apară în concurs, eventual, și procurori cu cetățenia Republicii Moldova care lucrează în alte state. De exemplu, știm că în România există cetățeni ai Republicii Moldova care dețin funcția de procuror. Știm că în Statele Unite, de exemplu, sunt procurori federali care dețin cetățenia Republicii Moldova. Nu știu dacă acești oameni vor candida, dar noi vrem să-i încurajăm să candideze ca să avem o alegere mai mare și să putem să alegem pe cineva potrivit”, a declarat Maia Sandu în cadrul unei emisiuni la TVR Moldova.

Amintim că în legislația moldovenească prevede că funcția de procuror-șef nu o pot deține cetățeni ai altor țări.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!