/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC/ Cu ce avere a plecat din funcție Plahotniuc și câți bani și-a recuperat după vânzarea „Prime Management”

missing
02 septembrie 2019, ora 19:02

Fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, care a fugit din R. Moldova și ulterior a renunțat la mandatul de deputat, a depus la Autoritatea Națională de integritate declarația de venit, lucru obligatoriu la demisia dintr-o funcție publică.

Plahotniuc nu a indicat niciun leu din salariul de deputat, dar a trecut la capitolul venituri peste patru milioane de lei obținute din returul capitalului social la „Prime Management”. Acesta a mai ridicat în anul curent dividente de la „Vanguard International LTD” în sumă de 2,8 milioane de euro și 347 500 dolari.

Valdimir Plahotniuc a vândut în 2019 două mașini, cu câte 300 de mii de lei fiecare. Cumpărător a fost Sergiu Vișan, proprietarul uneia dintre cele mai mari reţele de comercializare a automobilelor şi pieselor auto din republică.

Vladimir Plahotniuc nu a trecut în declarația de avere banii obținuți de la vânzarea apartamentului, pe care i l-a cedat lui Andrian Candu la începutul lunii iulie. Acesta a indicat altă avere imobiliară de un milion de lei și două garaje, dar și un spațiu comercial pe care l-a luat în locațiune anul trecut.

Fostul lider al PDM mai are în proprietate patru mașini de marca „Mercedes”, două dintre care le-a cumpărat anul trecut. Pentru fiecare dintre ele a plătit peste un milion de lei.

La capitolul bunuri valoroase, Vladimir Plahotniuc a indicat echipament sportiv, tehnică video, seturi de mobilă și un pian, toate împreună valorând peste jumătate de milion de euro. În declarația de avere nu se mai regăsește colecția de „cărți anticariat” și „universale” pe care le-a declarat anterior și care valorau nu mai puțin de 11 milioane de lei.

În momentul în care a părăsit R. Moldova, Vladimir Plahotniuc avea și economii. Într-un cont curent păstra peste 121 mii de euro, în altul 157 mii lei, iar în alte conturi peste 212 mii de dolari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram