În Chișinău continuă să miroase urât deja de câteva zile, dar autoritățile municipale ne informează că la Stația de epurare totul funcționează conform normelor. Potrivit reprezentanților Primăriei Chișinău, a fost creat un grup de lucru cu angajați ai întreprinderii Apă-Canal, cu funcționari de la Primărie și consilieri municipali, care a verificat cum stau lucrurile la stație. 

„Stația de epurare a apelor uzate din Capitală funcționează în regim normal. Avarii sau alte defecțiuni care ar pune în pericol activitatea acestui obiectiv, n-au fost atestate în ultima perioadă.

Procesul tehnologic de epurare a apelor uzate se desfășoară în conformitate cu prevederile normativelor de exploatare tehnică a sistemelor de alimentare cu apă şi evacuare a apelor uzate din localităţi. Acestea au fost constatările grupului de lucru format din reprezentanți ai S.A. „Apă-Canal Chișinău”, ai subdiviziunilor de profil și consilieri municipali, care au verificat situația pe teren, pe parcursul zilei de luni, la Stația de epurare a apelor reziduale”, ne informează cei de la Primărie.

Totuși, autoritățile municipale spun că a fost solicitat Centrului municipal de sănătate publică și Inspectoratului pentru protecția mediului să preleveze probe pentru determinarea sursei poluării. De asemenea, potrivit reprezentanților Primăriei Chișinău, urmează a fi desfășurate verificări tematice la întreprinderile care activează în preajma Stației de epurare a apelor reziduale și în zona de protecție a râului Bâc.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!