/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Codreanu începe să colecteze semnături de la chișinăueni, ca să poată candida independent la funcția de primar

02 septembrie 2019, ora 13:58

Fostul edil al capitalei Ruslan Codreanu va începe să colecteze semnături pentru a putea candida independent la funcția de primar al municipiului Chișinău. Acesta a depus azi la Consiliul Electoral de Circumscripție Electorală (CECE) actele pentru înregistrarea grupului de inițiativă. 

Codreanu trebuie să colecteze 12 mii de semnături. Acesta spune că își propune să o facă în decurs de circa două săptămâni.

Pentru presă, Ruslan Codreanu a declarat azi, după ce a depus actele la CECE, că a plecat din Partidul Popular European pentru că au existat la un moment dat anumite disensiuni.

Tot azi, la CECE a venit un alt potențial concurent al lui Ruslan Codreanu pentru a se înregistra în calitate de concurent electoral la alegerile locale din 20 octombrie – socialistul Ion Ceban.

Ruslan Codreanu a fost inițial consilier municipal din partea PPEM. La finele anului 2017, acesta a fost numit în funcția de viceprimar al capitalei, de către primărița interimară de atunci Silvia Radu.

Ulterior, Codreanu a preluat interimatul funcție de edil al capitalei, dar a fost demis vara aceasta de către Consiliul Municipal Chișinău (CMC), membrii căruia și-au argumentat votul prin faptul că Ruslan Codreanu s-ar fi aflat ilegal în această funcție. La rândul său, Codreanu a catalogat decizia CMC-ului drept un joc politic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram