/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

PD-ul se plânge că Procuratura refuză să pornească urmărirea penală pe uzurparea puterii de către Sandu, Năstase și Dodon

missing
03 septembrie 2019, ora 16:55

Partidul Democrat (PDM) se plânge că Procuratura Generală (PG) nu pornește urmărirea penală pe faptul uzurpării puterii de stat de către actuala guvernare, în urma unei sesizări făcute de democrați recent. 

„Partidul Democrat consideră că, de fapt, decizia Procuraturii Generale este influențată politic de guvernarea hibridă PSRM-ACUM, iar dovadă este și faptul că anterior au acceptat să pornească urmărire penală pe un subiect similar la insistența politicianului Andrei Năstase”, spun democrații într-un comunicat.

PDM a depus recent un denunț penal la Procuratura Generală prin care solicita pornirea urmăririi penale pe faptul uzurpării puterii de stat de către președintele Igor Dodon, prim-ministra Maia Sandu, vicepremierul Andrei Năstase, membrii Guvernului Sandu și deputații din majoritatea parlamentară. PD-ul consideră că, în perioada 8-15 iunie, actuala guvernare a preluat ilegitim puterea de stat, date fiind deciziile din acele zile ale Curții Constituționale.

Menționăm că, la Procuratura Generală este în derulare un dosar privind uzurparea puterii de stat de către fosta guvernare a PD-ului, intentat, de asemenea, în baza evenimentelor din perioada 8-15 iunie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram