/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Sergiu Litvinenco: „PDM controlează în continuare multe instituții”. Unde se așteaptă următoarele demisii

03 septembrie 2019, ora 07:25

Partidul Democrat controlează în continuare foarte multe instituții. Toate serviciile publice desconcentrate sunt sub controlul PDM și hărțuiesc exponenții partidelor care formal sunt la guvernare. Declarația a fost făcută de deputatul Blocului ACUM, Sergiu Litvinenco, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la „TVR Moldova”.

Parlamentarul afirmă că următoarele instituții unde sunt necesare demisii sunt Consiliul Coordonator al Audiovizualului, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică și Consiliul Concurenței, dar pentru a face o schimbare trebuie să se intervină în legislație.

Consiliul Audiovizualului și-a bătut joc mulți ani de cetățeni și a lăsat propaganda lui Plahotniuc de dimineață până seara să arunce minciuni peste toți cei care luptau împotriva lui Plahotniuc. La conducerea ANRE, și-au instalat acolo șefii PD-ul. I-au pus acolo în ultimele zile de mandat. Consiliul Concurenței este o instituție foarte importantă. Există înțelegeri de cartel în partea ce ține de procurarea strugurilor tehnici și această instituție nu întreprinde nimic.

Este foarte gravă inamovibilitatea. PD a făcut așa legile încât să nu le poți face nimic. Poate omul să încalce legile timp de șapte ani de mandat și nimeni nu-i face absolut nimic. Trebuie să modificăm legea ca să responsabilizăm acești demnitari pentru că altfel nu se poate”, a explicat Sergiu Litvinenco.

Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, prezent și el în platoul emisiunii, i-a recomandat lui Litvinenco să discute cu președintele Consiliului Concurenței, Marcel Răducan și să vadă care sunt problemele.

„Noi i-am cerut demisia sau să facă treabă în continuare”, a precizat Sergiu Litvinenco.

„Eu cred că el s-a apucat să facă treabă”, i-a dat replica Dumitru Diacov.

Anterior, deputații Blocului ACUM au vorbit și despre demisia membrilor Curții de Conturi, conducerii Companiei Teleradio Moldova și a televiziunii publice, dar și alte instituții.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram