/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/DOC/ Lilian Carp, nemulțumit de răspunsul primit de la SIS în cazul lui George Simion

missing
04 septembrie 2019, ora 10:56

Deputatul Blocului ACUM, Lilian Carp, este nemulțumit de răspunsul pe care l-a primit de la Serviciul de Informații și Securitate în cazul lui George Simion. Parlamentarii ceruse instituției să explice care au fost motivele că Simion a fost declarat indizerabil pe teritoriul R. Moldova, pentru o perioadă de cinci ani.

„Am vrea și noi să clarificăm de la actualul director al SIS-ului nostru, dl Esaulenco, ce a înțeles el din răspunsul pe care l-a semnat la interpelarea noastră: e vorba de estimările proprii (personale), ale fostului director Vasile Botnari sau ale instituției pe care a condus-o, ori estimările actualei conduceri a SIS-ului?”, și-a expus Lilian Carp nedumerirea pe Facebook.

Deputatul a atașat și răspunsul pe care l-a primit de la SIS în care e scris că decizia de a-l declara persona non grata pe George Simion a fost luată de fostul șef al SIS-ului, Vasile Botnari, „în baza propriilor estimări și analizei riscurilor la care este supus statul”.

Amintim că, în octombrie 2018, unionistul George Simion a fost expulzat din Republica Moldova şi declarat de autorităţi persona non grata pentru o perioadă de cinci ani.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram