Război în Ucraina, ziua 171: Cinci morți în bombardamentul de la Donețk. Apelul autorităților din Energodar

social

Procurorul mun. Chișinău Ștefan Șaptefraț, despre dosarul expulzării profesorilor turci: „Va fi expediat în scurt timp în instanță”

04 septembrie 2019, ora 15:48
Distribuie:

După ce prim-ministra Maia Sandu a spus azi la ședința Guvernului că dosarul expulzării celor șapte profesori turci bate pasul pe loc, procurorul municipiului Chișinău, Ștefan Șaptefraț, declară că urmărirea penală este în plină desfășurare și că dosarul va fi expediat în scurt tip în instanță. 

Procurorul-șef al capitalei susține că dosarul nu este unul complicat, nu sunt necesare expertize și alte măsuri procesuale complexe, de aceea, în decurs de până la patru săptămâni acesta va fi trimis în judecată.

Chiar și așa, Șaptefraț zice că deocamdată nu există persoane cu calitate procesuală: „În curând vor fi. Când o să fie o să facem un comunicat de presă, menționând și anumite nume”, a spus procurorul-șef al mun. Chișinău, contactat de TV8.md.

Întrebat dacă Vasile Botnari și Alexandru Baltaga, ex-șefi ai Serviciului de Informații și Securitate (SIS), au fost audiați (în contextul în care premierul Maia Sandu a declarat azi că aceștia ar fi luat deciziile de expulzare a cetățenilor turci), Ștefan Șaptefraț a spus că nu a fost audiat deocamdată nimeni.

„Este prematur de vorbit despre persoane. Cine se face vinovat, va fi un comunicat de presă în care vom spune toate detaliile”, a menționat procurorul capitalei.

Pe 6 septembrie se face un an de la expulzarea celor șapte profesori turci.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram