Un reprezentant al misiunii diplomatice a României în Afganistan a murit și unul a fost grav rănit în urma atentat terorist care a avut loc la Kabul în noaptea spre 3 septembrie. Despre asta a anunțat Ministerul Afacerilor Externe de la București.

Șeful misiunii diplomatice și şeful echipei de pază din cadrul ambasadei  române din Kabul au fost evacuaţi într-o bază militară din apropiere, fiind în afara oricărui pericol.

„În cadrul campusului în care îşi desfăşoară activitatea Ambasada României la Kabul a avut loc un atac terorist îndreptat împotriva cetăţenilor străini. În urma atacului, un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit”, se spune în comunicatul ministerului, citat de Agerpres.

Bărbatul care a fost rănit urmează a fi transportat în Europa, pentru îngrijiri medicale. Transferul acestuia va fi realizat  în funcţie de evoluţia stării de sănătate.

Atentatul sinucigaş a fost revendicat de talibani, la scurt timp după o întâlnire între preşedintele Ashraf Ghani şi emisarul american Zalmay Khalilzad dedicată proiectului de acord de pace cu insurgenţii afgani.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!